Ik zoek een               
Home » Blog / dating tips » Vijf tips voor geweldige seks

Vijf tips voor geweldige seks

Ben je tevreden over je seksleven en vliegen de vonken er van af? Of kun je wel wat nieuwe input gebruiken? Een aantal extra tips and tricks zijn nooit verkeerd en wie weet steek je er wat van op! Ik geef je vijf tips voor geweldige seks.

Niet storen!

Niet storen alstublieft! Wanneer je afgeleid wordt tijdens de seks moet je zorgen dat je op voorhand niet gestoord kan worden. Zorg dat alles netjes is opgeruimd of breng wat sfeer aan door wat kaarsjes neer te zetten. De deur gaat op slot en de muziek gaat aan. Het zijn misschien maar kleine dingen maar ze kunnen een groot verschil maken.

Neem de tijd

Wil je echt tot elkaar komen is het erg belangrijk dat je er rustig de tijd voor neemt. Hoe leuk of spannend een vluggertje ook kan zijn, voor geweldige seks zul je toch echt de tijd moeten nemen. Wanneer je ontspant en rustig opbouwt, is het aannemelijk dat jullie er allebei volledig in op zullen gaan.

tips geweldige seks

Houd je hoofd erbij

Wees jezelf bewust van het moment. Geniet er van en sta er eens een paar tellen bij stil. Wat voel je nu eigenlijk en vind je het fijn? Maak gebruik van al je zintuigen. Dit is ook goed wanneer je afdwaalt met je gedachten. Leef in het moment en geniet met volle teugen. Zorg er ook voor dat je goed blijft ademen. Hiermee breng je ook je gedachten tot rust en zul je jezelf meer verbonden voelen met je eigen lichaam en dat van je (bed)partner. Ontspan en geniet van het moment. Want het is wel zo dat er dagelijks onwijs veel gedachten door ons hoofd heen schieten, zo ook tijdens de seks. Je kunt niet verwachten dat je altijd volledig je aandacht erbij hebt en dat is oké. Haal rustig adem en probeer weer in het moment te komen.

Praat met elkaar

Een goed gesprek zorgt voor verbinding. Maar tijdens de seks lijkt dat vaak not-done. Waarom zou je niet kunnen praten tijdens de seks? Het moet natuurlijk niet gaan over de boodschappen of andere randzaken. Maar vraag aan je partner of hij of zij het fijn vindt, wat je voelt en wat je prettig vindt. Dit kan zorgen voor een extra stukje verbondenheid met je (bed)partner.

Wissel van houding

Misschien wil je ook eens wisselen van houding en dan kun je dat prima vragen of zeggen. Communiceren tijdens de seks hoeft dus niet altijd non-verbaal te gaan. Het is dus echt geen taboe. Hoogtepunt

Seks hebben hoeft niet altijd in het teken te staan van een orgasme. Dit zorgt er namelijk voor dat de kans erg aanwezig is dat daardoor het plezier verdwijnt en het moment zijn kracht verliest. Zo kun je makkelijk een uur lang plezier en genot ervaren terwijl het orgasme vaak maar een halve minuut duurt. Zo zijn er ook veel mensen die denken dat ze helemaal los kunnen gaan tijdens het vrijen. Maar laten we wel wezen, zo werkt het niet.

Dit waren mijn vijf tips voor geweldige seks, pas deze toe om je seksleven nog meer te verbeteren.