Ik zoek een               
Home » Blog / dating tips » Je eerste erotisch contact

Je eerste erotisch contact

Wanneer je voor de eerste keer seks hebt, kan dat nogal een ding zijn. Het eerste erotisch contact of dat nu een vrouw betreft of een man, is niet altijd zo fijn als hoe je daar vooraf over fantaseerde. Je kunt er echter wel alles aan doen om er zo een goed mogelijke ervaring van te maken. Je hebt dat natuurlijk niet helemaal zelf in de hand, maar je weet dan wel zeker dat je er dat aan gedaan hebt, wat je kunt.

Een ideale situatie creëren

De ideale situatie bestaat niet, maar je kunt in ieder geval een situatie creëren die daar heel dichtbij komt. Het eerste erotisch contact met iemand hebben kan redelijk wat spanning oproepen. Het is dan goed om in je vertrouwde omgeving te zijn. Verder kan er nog gezorgd worden voor een leuk, ontspannen sfeertje. Een leuk, ontspannen sfeertje kan gecreëerd worden door de omgeving waar jullie zijn een beetje gezellig te maken. Sfeerverlichting, kaarsjes, een zacht muziekje, kunnen de omgeving ideaal maken voor jullie eerste erotisch contact.

eerste erotische contact

Nog wat puntjes die belangrijk zijn

Naast een fijne situatie creëren om een eerste erotisch contact met elkaar te hebben is het ook belangrijk om jullie aan wat puntjes te houden. Een belangrijk puntje is bijvoorbeeld, dat beiden helemaal klaar zijn voor seks. Wanneer de een klaar is en de ander eigenlijk niet en die ander eigenlijk uit goodwill seks heeft, kan het voor die ander minder fijn zijn. Eigenlijk moet een eerste erotisch contact natuurlijk gewoon goed zijn.

Grenzen kunnen ook een belangrijk aandachtspunt zijn. Niet ieder persoon heeft dezelfde seksuele voorkeuren en dat kan onderling nogal eens botsen. Wanneer vooraf goed besproken zijn wat de wederzijdse grenzen zijn, dan kan daar rekening mee gehouden worden. Wanneer grenzen tijdens een eerste erotische contact niet worden overschreden, is de kans groter dat de seks door beiden als aangenaam wordt ervaren.

De persoon met wie je het eerste erotische contact hebt

Er kan ook verschil zitten in wie de eerste persoon is met wie je erotisch contact hebt. Het eerste erotisch contact met een vreemde, oftewel een one night stand, kan slechter bevallen als wanneer een eerst erotisch contact is met iemand met wie je een relatie hebt, oftewel uit liefde. Soms kan het juist een voordeel zijn om met een vreemde je eerste erotisch contact te hebben omdat je dan voor iemand kunt kiezen met ervaring, maar dat ligt er maar net aan hoeveel nood je voelt om je eerste erotisch contact te hebben.

De locatie van het eerste erotisch contact

Het eerste erotisch contact kun je overal laten plaatsvinden. Alhoewel de kans groot is dat een eerste sekservaring buiten in een steegje anders zal zijn als een eerste sekservaring gewoon lekker thuis in bed. Wanneer je dus wilt gaan voor een goed eerste erotische contact kies dan dus voor een comfortabele locatie, waar jullie je op je gemak voelen. De locatie zal dan niets veranderen aan het wel of niet als prettig ervaren van een eerste erotisch contact.

Neem voldoende tijd

Wat ook belangrijk is bij het hebben van een eerste erotisch contact is dat er voldoende tijd wordt genomen om het fijn met elkaar te hebben. Een vluggertje is meestal niet zo geschikt om te doen als eerste erotische contact. Omdat het in het begin nogal spannend kan zijn, is het belangrijk om voldoende tijd te nemen om elkaar een beetje gerust te stellen. Nadat jullie beiden gerustgesteld zijn, dan kan de opwinding beginnen. Wanneer er voldoende opwinding is, kan de seks beginnen. Wanneer er voldoende tijd is, is de kans dat jullie eerste sekservaring een goede is, veel groter.

Gebruik zo nodig hulpmiddelen

Je kunt ervoor kiezen om een eerste erotisch contact gewoon samen te hebben, maar je kunt er ook voor kiezen om waar nodig hulpmiddelen in te zetten. Hulpmiddelen om een eerste erotisch contact te verbeteren kunnen breed worden gezien. Je kunt denken aan een speeltje waardoor het voorspel wat prettiger wordt. Je kunt ook denken aan attributen om bijvoorbeeld BDSM te hebben, alhoewel BDSM misschien niet zo heel geschikt is als eerste sekservaring.

Naast speeltjes kun je ook denken aan leuke speelpakjes, wat dan weer meer geschikt is voor de vrouw als voor de man. Speeltjes en speelpakjes kunnen aangevuld worden met middeltjes. De middeltjes waar je aan moet denken zijn bijvoorbeeld glijmiddel, omdat nat worden misschien wat lastiger is, mede door de spanning. Glijmiddelen zijn er in vele verschillende varianten, waarvan ook een warm wordende variant bestaat, wat het plezier ook weer wat vergroot.