Ik zoek een               
Home » Blog / dating tips » Waarom is seks gezond?

Waarom is seks gezond?

Seks is niet alleen leuk en lekker, het is ook nog eens goed voor je gezondheid. Stellen die regelmatig seks hebben ervaren minder stress, hebben meer zelfvertrouwen en hebben een fitter lichaam. Seks is uiteraard ook goed voor je relatie. Je blijft door het hebben van seks in verbinding met elkaar. Dat seks gezond is, dat is dus wel met zekerheid vast te stellen en al met al zijn er dus meer als genoeg redenen om je seksleven te verbeteren. Wat dan weer des te meer redenen geeft om vandaag al te beginnen met de verandering in te zetten.

seks gezond

Seks voor een fitter lichaam

Seks kan absoluut bijdragen aan het hebben van een fitter lichaam. Per vrijpartij kun je een leuk aantal calorieën verbanden. Door de inspanning wordt je hartslag hoger wat op termijn je conditie en uithoudingsvermogen verbeterd. Tijdens de vrijpartij gebruik je veel verschillende spieren, die dan weer sterker worden. Wanneer je regelmatig van standje wisselt wordt je lichaam ook nog eens flexibeler en leniger. Er kan dus zeker gezegd hebben dat seks goed is voor het krijgen van een fitter lichaam, maar dat is natuurlijk niet de hoofdreden voor het hebben van seks.

Seks voor een betere gezondheid

Een actief seksleven draagt bij aan een gezond hart en bloedvaten, het verlaagt de cholesterol. Seks versterkt ook het immuunsysteem en verkleint de kans op bepaalde vormen van kanker zoals borstkanker en prostaatkanker. Ook is het zo dat seks pijn kan verminderen omdat het knuffelhormoon vrijkomt, wat een warm en vertrouwd gevoel geeft en waardoor dat als natuurlijke pijnstiller werkt. Een natuurlijke pijnstiller is in alle gevallen beter als een gewone pijnstiller. De meeste medicijnen hebben nu eenmaal naast voordelen, ook nadelen.

Seks en je nachtrust

Seks heeft ook een positieve invloed op je nachtrust. Wanneer je seks hebt gehad heb je de nodige beweging gehad en ben je, als het goed is, lekker ontspannen. Wanneer je voldoende beweging hebt gehad en wanneer je lekker ontspannen bent is slapen een stuk gemakkelijker als normaal gesproken. De kans dat je daarna een goede nacht hebt is ook een stuk groter. Het plaatje wordt dan helemaal compleet als je de volgende dag lekker uitgerust wakker wordt. Helaas is het wel zo dat die garantie niet kan worden gegeven, omdat seks vooral invloed heeft op het inslapen en niet op hoe jouw dagen eruit zien, of hoe rustig jouw nachten verlopen.

Seks is goed voor je stressniveau

Nog een reden waarom seks gezond is, dat is voor het verlagen van je stressniveau. Wanneer je gestrest bent en je hebt seks, raak je na de seks lekker ontspannen, waardoor het stressniveau ook flink daalt. Wanneer je seks hebt ontspan je en komen er gelukshormonen vrij, waardoor je het allemaal weer net even iets beter aankan, als voordat je seks had. Seks is dus ook in het geval van een verhoogd stressniveau een heel goed idee. Voordat je het weet is je stressniveau dusdanig gezakt dat je het helemaal kwijt bent en weer normaal kunt functioneren.

Seks is goed voor jezelf en voor je relatie

Waarom seks gezond is voor jezelf is dat je je er extra zelfvertrouwen mee kunt creëren en je wordt er vrolijk en blij van, maar ook voor je relatie. De intimiteit en verbondenheid tussen jou en je partner wordt aangetrokken en je hebt weer even een momentje persoonlijke aandacht voor elkaar. In het drukke leven van tegenwoordig kan dat er nogal eens bij inschieten. Een goed seksleven kun je ook hebben wanneer je kinderen hebt, het kost alleen iets meer inzet van beide kanten.

Seks voor minder kans op verzakkingen en incontinentie

Door het hebben van seks train je jouw bekkenbodemspieren. Wanneer je goed getrainde bekkenbodemspieren hebt is de kans op verzakkingen veel kleiner en de kans op incontinentie ook veel minder. Ook voor het verkleinen van de kans op verzakkingen en incontinentie is seks dus ook een heel goed medicijnen. Natuurlijk blijft het wel zo dat er geen garantie kan worden gegeven op het niet ontstaan van dit soort problemen. De kans erop wordt alleen een stuk kleiner.

Seks zorgt voor beter presteren op het werk

Wanneer iemand s avonds seks heeft, kan het voor diegene zeker zo zijn dat die overdag tijdens het werk beter presteert. Je verschijnt immers fitter en opgewekter op het werk, met meer energie. Wanneer je fitter en opgewekter op het werk verschijnt, met meer energie, dan is de kans groot dat er meer werk wordt verzet en ook dat je s avonds ineens tot het besef komt dat alles wat op het lijstje stond allemaal is afgewerkt, wat dan weer een boost geeft voor de volgende werkdag.

Seks houdt de huid mooi

Wanneer je regelmatig seks hebt wordt je knapper. Het klinkt bijna ongeloofwaardig maar het is werkelijk waar. Wanneer je seks hebt komt het vrouwelijke hormoon oestrogeen vrij. Oestrogeen zorgt ervoor dat de poriën worden gereinigd. Het resultaat daarvan is glanzend haar en een mooiere huid. Vrijen zorgt er ook voor dat het geurhormoon feromoon vrijkomt, wat dan weer de aantrekkingskracht op anderen vergroot. Uiteindelijk gebeurt er dus meer wanneer je seks hebt, als dat je eerder dacht.

Seks draagt bij aan een gezond hart

Seks draagt bij aan een gezond hart. Omdat je tijdens de seks een snellere hartslag krijgt, je bloed gaat sneller stromen wat uiteindelijk inhoudt dat je hart daar sterker van wordt. Mensen die een hartinfarct hebben gehad kunnen het soms een klein beetje spannend vinden om weer seks te hebben. Je hoeft je echter geen zorgen te maken, want wanneer traplopen geen probleem is, dan moet seks hebben ook gewoon lukken.

Waarom is seks gezond? Seks heeft dus vele voordelen

Uiteindelijk kun je dus wel stellen dat het om vele verschillende redenen belangrijk is om regelmatig seks te hebben. Natuurlijk moet je er ook zelf zin in maken, maar wellicht zijn alle bovengenoemde redenen een goede motivatie om zin te maken en er gewoon mee te beginnen. Seks is nu niet bepaald een onprettige bezigheid, waar dusdanig veel voordelen mee behaald kunnen worden, dat die zonde zijn om te laten liggen.