Ik zoek een               
Home » Blog / dating tips » Voordelen van vreemdgaan

Voordelen van vreemdgaan

Vreemdgaan is altijd voor iedereen wel een beladen onderwerp geweest. Toch is daar vandaag de dag wel iets in veranderd, in vergelijking met jaren geleden. Vroeger waren stellen bij elkaar omdat dat door de buitenwereld werd verwacht. Wanneer een van beiden zich niet meer prettig voelde in de relatie, kon er niet zo makkelijk een einde gemaakt worden aan de relatie of aan het huwelijk. Vandaag de dag is dat allemaal wat normaler geworden en is een relatie vooral iets wat men samen aan gaat. Ook is een relatie beëindigen of een huwelijk stopzetten aan de orde van de dag. Toch is vreemdgaan nog steeds net zo beladen als vroeger. Alhoewel er ook stellen zijn die de monogamie aan de kant schuiven en dat kan verfrissend zijn. De voordelen vreemdgaan zullen iedereen verbazen.

De definitie van vreemdgaan

Wat vreemdgaan precies betekent, kun je op verschillende manieren uitleggen. De letterlijke vertaling van vreemdgaan, volgens het woordenboek is, seks hebben met een ander als de partner. Wat vreemdgaan voor jou betekend, kan anders zijn als wat dat voor een ander betekent. Wat vreemdgaan betekent hangt een beetje af van waar jouw grenzen liggen. Wanneer jouw grenzen bij zoenen en strelen liggen, dan kan dat ook al vreemdgaan genoemd worden.

vreemdgaan

Een affaire hebben is geen vreemdgaan

Omdat een affaire anders is opgebouwd als vreemdgaan, valt het eigenlijk niet onder de noemer vreemdgaan, alhoewel je natuurlijk wel het bed deelt met een ander als je partner. Bij een affaire gaat het om twee mensen waarvan eentje een relatie heeft, beide personen hebben een emotionele band met elkaar. Een affaire wordt in de meeste gevallen ook geheim gehouden en als laatste komt er meestal ook seksueel contact bij kijken. Een bezoek aan een prostituee valt echter wel weer onder vreemdgaan, omdat dat puur om sekscontact gaat.

Waarom vreemdgaan goed voor je relatie kan zijn

Vreemdgaan gebeurt in de meest sterke relaties. Het hoeft niet altijd iets te betekenen over wat jullie voor elkaar voelen. Het is meestal wel het geval dat vreemdgaan een hoop drama veroorzaakt. Na het vreemdgaan kunnen er twee dingen gebeuren, jullie blijven bij elkaar, of jullie blijven niet bij elkaar. Wanneer een relatie in stand blijft nadat een van de twee is vreemdgegaan is dat een teken dat jullie echt bij elkaar horen. De relatie was immers bestand tegen al het stiekeme gedoe. De kans is ook groot dat de relatie na het vreemdgaan sterker wordt als dat hij daarvoor was.

Vreemdgaan komt niet vaker voor bij mannen

Mannen hebben de neiging om het aantal bedpartners wat ze hebben gehad groter te maken als dat het in werkelijkheid is. Mannen proberen daarmee een bepaalde status te genereren. Vrouwen daarentegen hebben eerder de neiging om het aantal bedpartners wat ze hebben gehad kleiner te maken als dat die in werkelijkheid zijn. Vrouwen maken deze keuze om te voorkomen dat ze de stempel slet krijgen. Wanneer je de statistieken bekijkt van wat betreft vreemdgaan is het dus absoluut mogelijk dat die cijfers niet helemaal kloppen. Vreemdgaan is in ieder geval geen mannending, het past net zo goed bij vrouwen als bij mannen.

Vreemdgaan ontstaat niet uit seksuele ontevredenheid

Vaak wordt er gedacht dat vreemdgaan ontstaat uit seksuele ontevredenheid. Natuurlijk is het zo dat je seksleven naarmate de relatie vordert in een sleur kan raken. Seks met de nieuwe sekspartner is dan weer helemaal nieuw en kan als spannend worden ervaren. Toch is het zo dat vreemdgaan niet ontstaat uit seksuele ontevredenheid. Vreemdgaan ontstaat wanneer genegenheid en waardering, net als bevestiging begint te ontbreken. Die drie dingen zijn heel belangrijk in een relatie, wanneer die ontbreken dan ligt vreemdgaan op de loer.

Zijn er voordelen aan vreemdgaan?

Natuurlijk zijn er wat vreemdgaan betreft meer nadelen te benoemen als dat er voordelen zijn. Voordelen vreemdgaan heb je waarschijnlijk tot op de dag van vandaag niet voor mogelijk gehouden. Ze zijn er echter wel. Er zijn wel degelijk voordelen vreemdgaan. Die voordelen hangen wel een beetje af van hoe jij en je partner in het leven staan. De voordelen vreemdgaan moeten wel een beetje in jullie beeld van een relatie passen om ze als voordelen te kunnen ervaren.

Vreemdgaan kan de relatie levendig houden

Wanneer de reden van vreemdgaan niet het vragen van de bevestiging is die je thuis mist, maar juist omdat er verlangen is naar meer seks als dat er thuis plaats kan vinden, of eventueel seks op een andere manier, dan kan vreemdgaan gezien worden als een toevoeging op hetgeen wat in de slaapkamer gebeurd, terwijl liefde gewoon thuis op de bank te vinden is. Vreemdgaan in dit laatste geval kan natuurlijk alleen als optie gezien worden om de relatie levendig te houden als het thuis besproken wordt. Ook kan vreemdgaan wel gezien worden als toevoeging op hetgeen wat in de slaapkamer gebeurd ongeacht of het thuis wel of niet verteld worden, het houdt in dat geval alleen niet de relatie levendig.

Vreemdgaan kan vrouwen intelligenter maken en mannen creatiever

Wanneer een vrouw te maken heeft gehad met een man die vreemdgaat zal die daar zeker een les uit halen. De les die een vrouw haalt uit die situatie is dat een volgende situatie waarin een man vreemdgaat sneller wordt herkent. Een man kan ook een les halen uit deze situatie, namelijk dat hij creatiever zal worden. De man leert immers omgaan met het stiekeme gedoe van vreemdgaan en gaat weer een keer opnieuw het spel der verleiding in.

Voordelen, maar vooral nadelen voor de gezondheid

Wat de gezondheid betreft voegt vreemdgaan niet heel veel toe. Al het ingewikkelde gedoe kan er immers voor zorgen dat er psychologische klachten ontstaan. Ook wanneer het thuis besproken wordt kan het een nadelige invloed hebben op je psyche. Het is echter wel zo dat men van vreemdgaan vruchtbaarder kan worden omdat er meer orgasmes zijn als dat er daarvoor waren. Het klinkt raar, maar het is echt waar.

Zelfvertrouwen en energie

Vreemdgaan kan ook zorgen voor zelfvertrouwen en energie. Doordat de nieuwe bedpartner weer wel verteld hoe goed je eruit ziet, terwijl dat thuis normaal is geworden, kan je zelfvertrouwen daar absoluut een boost van krijgen. Doordat je zelfvertrouwen stijgt ga je als vanzelf beter in je vel zitten, wat je dan weer uitstraalt naar anderen. Natuurlijk is het ook mogelijk dit probleem thuis te bespreken waardoor dit probleem opgelost kan worden door dit thuis gewoon weer wat levendiger te maken. Daar zijn hele leuke oefeningen voor.

Het vreemdgaan op een andere manier oplossen

Wanneer je denkt dat vreemdgaan een toevoeging op jouw relatie kan zijn, kun je daar natuurlijk ook thuis over in gesprek gaan. Het vreemdgaan kan ook op een andere manier worden opgepakt. Je zou bijvoorbeeld aan swingen kunnen denken. Je bent als stel dan gewoon samen op zoek en beiden proberen een keer een andere bedpartner. Of je krijgt op die manier niet te maken met stiekeme situaties en wellicht later wantrouwen. Swingen hoeft niet per definitie goed te zijn voor je relatie. Wanneer swingen niet goed bij jullie past, of je loopt tegen een bedpartner aan waar meer ontstaat als alleen samen seks hebben, dan kan het zelfs je relatie kosten. Ditzelfde kan natuurlijk ook gebeuren wanneer je vreemdgaat.

Vreemdgaan kan ook absoluut nadelig zijn 

Nu lijkt het misschien alsof vreemdgaan de oplossing voor alle problemen binnen je relatie is. Dat is natuurlijk niet het geval. Vreemdgaan kan ook absoluut nadelig uitpakken in jullie geval. Je laat immers toe dat een ander in jullie persoonlijke ruimte toegelaten wordt. Wanneer er problemen of tekortkomingen worden ervaren binnen een relatie is het altijd beter om hier samen over in gesprek te gaan. In een gesprek kan naar voren komen wat de behoefte van de ander zijn en wat daar eventueel samen aan gedaan kan worden. Je kunt ook samen het seksleven veranderen en verbeteren daar hoeft niet perse een andere bedpartner bijgehaald te worden.

Wat houdt dat in voor ons en onze relatie?

Je vraagt je nu misschien af, wat betekent dit dan nu voor ons en onze relatie? Daar is geen eenzijdig antwoord op te vinden. Vreemdgaan is en blijft een risico en dat is niet voor iedereen geschikt om verdieping te brengen in de relatie. Probeer wanneer er problemen zijn in jullie relatie met elkaar in gesprek te zijn en te blijven. Pratend kom je er wellicht achter wat jullie probleem is en wat de oplossing daarvoor kan zijn. In principe gaat het er natuurlijk alleen maar om dat jullie weer gelukkig worden binnen jullie relatie.

Gelukkig worden binnen een relatie kan op heel veel verschillende manieren. Welke manier het beste bij jullie past weten jullie alleen zelf. Vreemdgaan zonder medeweten van de ander is bijna geen enkele relatie tegen bestand. Het bed delen met anderen als je eigen partner met medeweten van je partner kan wel degelijk positieve gevolgen hebben voor jullie relatie. Het is alleen wel zo dat je daar dan zelf ook achter moet staan. Wanneer je merkt dat je daar zelf ook niet beter door in je vel gaat zitten, ga dan vooral op zoek naar een andere oplossing.