Ik zoek een               
Home » Blog / dating tips » 7 redenen om te starten met online daten

7 redenen om te starten met online daten

Met de komst van het Internet werd online daten ook snel geïntroduceerd. Er kwamen opeens kansen om via dit fenomeen de liefde van je leven te vinden. Het grote voordeel was en is dat je in alle anonimiteit op zoek kan gaan naar de date waarnaar je op zoek bent. Zoek je vriendschap, romantiek of opwinding, dit is te vinden op het Internet. Je kan direct aangeven waarnaar je op zoek bent in een partner en bevalt het niet dan is het contact zo weer beëindigd. Ik geef je in dit artikel 7 redenen waarom je zou kunnen starten met online daten.

Online daten

Een fysiek gesprek voeren is veel lastiger dan wanneer je dat doet met iemand op afstand, in anonimiteit en op grote afstand via chatten. Mensen die online daten hebben minder moeite om zich bloot te geven en te vertellen over wat hen bezighoudt en waar ze naar verlangen. Online daten haalt veel drempels weg. Dit is voor mensen die van nature verlegen zijn en over minder sociale vaardigheden beschikken een mooie uitvinding. Daar komt nog bij dat het een stuk eenvoudiger is. Je hoeft je niet helemaal op te tutten om een gesprek aan te gaan en je kan het ook nog eens vanuit je luie stoel doen.

De omgangsvormen tussen mannen en vrouwen zijn tegenwoordig vrij los maar toch is het lastig voor sommige vrouwen om zich open te stellen. Ze vinden het lastig om te bepalen wat je tegen iemand verteld op het moment dat je hem of haar nog helemaal niet kent.

starten online daten

Starten met online daten

Hieronder volgen 7 goede redenen om online te gaan daten en het een kans te geven.

  • Een nieuwe ervaring. Mensen die van nature wat terughoudender zijn stellen meer eisen aan een ontmoeting met een eventuele nieuwe partner dan anderen. Je kan dit echter ook zien als een heel nieuwe ervaring om iemand te ontmoeten.
  • Betere opties. Omdat online daten anoniem is kan je je veel meer vrijheid permitteren in het zoeken naar een partner. Heb je geen zin in een blind date dan is een praatje maken via het Internet toch prima? Mocht het je niet bevallen kan je het ook makkelijker zeggen en het contact beëindigen.
  • Overeenkomsten. Er zijn betaalde en gratis online dating sites. Je kan bij beiden jouw voorkeuren en interesses opgeven. Je kan ook aangeven wat je echt niet wil en wat je tegenstaat. Op deze manier krijg je vaak sneller mensen die dezelfde interesses hebben als jij of die dezelfde hobby hebben. Een gesprek is dan zo gestart en je hebt voldoende gesprekstof.
  • Gewoon voor het plezier. Je hoeft niet per se op zoek te zijn naar een partner, het kan ook heel leuk zijn om een goed gesprek te hebben. Je bent niet verplicht om een date te plannen. Wie weet vind je op deze manier toch spontaan iemand waarmee je connectie voelt.
  • Seks. Online daten wordt gebruikt om seks te hebben daar kunnen we eerlijk over zijn. Mannen geven dit eerlijk toe. Waarom zouden vrouwen dit dan niet gebruiken om een avondje prima seks te hebben? Niets meer en niets minder. Geef wel gewoon aan wat je wel of niet wil en doe niks tegen jouw zin.
  • Jouw soul mate ontmoeten. Voor wie erin geloofd een soul mate te hebben kan online daten een manier zijn om die te vinden. Je weet immers nooit hoe hij of zij op jouw pad komt. Daten via Internet kan een handige manier zijn.
  • Het is laagdrempelig. Iedereen die is ingeschreven op een onlinedatingsite is op zoek naar een date. Ze staan open voor nieuwe avonturen. Waarom zou jij niet starten met online daten?