Ik zoek een               
Home » Blog / dating tips » Een goede profieltekst

Een goede profieltekst

Wanneer je van plan bent jezelf in te schrijven op welke datingsite dan ook, dan is het belangrijk om een goede profieltekst te schrijven. Een goede profieltekst bevat diverse punten, maar die punten zijn ook weer in alle gevallen anders. Hoe jouw profieltekst eruit ziet en opgebouwd is hangt een beetje af van het type datingsite wat je gekozen hebt en ook van het type date waar je naar op zoek bent. Wanneer je op zoek bent naar een serieus contact wil je immers andere dingen delen als wanneer je op zoek bent naar erotisch contact. Een goede profieltekst is wel in al die gevallen de eerste stap naar een geslaagde date.

goede profieltekst

Een profieltekst wanneer je op zoek bent naar een serieuze date

Wanneer je op zoek bent naar een serieuze date, vraagt dat een andere aanpak als wanneer je op zoek bent naar erotisch contact. Wanneer je op zoek bent naar een serieuze date, is het in ieder geval wel belangrijk om even stil te staan bij de inhoud van je profieltekst. Je profieltekst is het eerste wat bezoekers zien als ze op jouw profiel terecht komen. Wanneer je dus met succes en het liefst zo snel mogelijk met een date wil eindigen, moet jouw profieltekst er tussenuit springen. Het belangrijkste is dus dat je jezelf onderscheid van de andere deelnemers.

Om te beginnen is het dus van belang om standaardzinnen te voorkomen. Je wilt jezelf onderscheiden van de andere deelnemers, dat houdt dus in dat standaardzinnen uit den boze zijn. Probeer je profieltekst kort en bondig te houden, omdat je dan voorkomt dat het langdradig wordt. Vaak heb je te maken met een maximaal aantal tekens, in dat geval ben je verplicht om je profieltekst kort en bondig te houden. Taalfouten geen ook een hele verkeerde indruk als die voorkomen in jouw profieltekst. Wanneer je zelf niet met zekerheid zonder taalfouten een tekst kunt schrijven, gebruik hier dan hulpmiddelen voor.

Een paar goede tips

Naast het feit dat standaardzinnen en schrijffouten moeten worden voorkomen en dat je jouw profieltekst niet te lang moet maken is het ook van belang iets over jezelf te vertellen, maar laat het rugzakje in de eerste instantie achterwege. Natuurlijk is die rugzak er wel, maar die hoeft niet per se in de profieltekst al geopend te worden.  Probeer voldoende aandacht te besteden aan het schrijven van je profieltekst, dat komt dan meestal ook naar voren wanneer anderen jouw profieltekst lezen. Wanneer uit een profiel tekst blijkt dat er aandacht aan is besteed zegt dat meestal ook iets over de persoon die de profieltekst heeft geschreven, wat dan weer uitnodigt tot reageren.

Natuurlijk is het belangrijk te vermelden wat je zoekt, maar probeer niet te veel eisen te stellen. Wanneer je in het gedeelte waarin je vertelt wat je zoekt met een hele lijst eisen komt, dan kunnen eventuele toekomstige partners daarop afhaken. Dooddoeners en clichés zijn ook twee dingen die je beter kunt vermijden. Vergeet ook niet naast een goede profieltekst te zorgen voor een mooie profielfoto die echt bij je past. Wanneer beide in orde zijn dan staat niets je meer in de weg om een leuke date te vinden.

Een profieltekst wanneer je op zoek bent naar erotisch contact

Een profieltekst wanneer je op zoek bent naar een serieuze date is anders als een profieltekst wanneer je op zoek bent naar erotisch contact. Wanneer je op zoek bent naar erotisch contact zijn hele andere punten van belang betreft je profieltekst, alhoewel er ook gelijkenissen zijn. Bepaalde punten gelden in beide gevallen, andere punten kun je wanneer je op zoek bent naar serieus contact beter achterwege laten. Wat trouwens andersom ook het geval is. Een profieltekst voor erotisch contact, heeft een opzet en bevat bepaalde punten die in een profiel tekst voor serieus contact ook beter achterwege gelaten kunnen worden.

Wanneer je op zoek bent naar erotisch contact gaat het natuurlijk vooral om het seksuele gedeelte wat je te bieden hebt. In je oproep moet in ieder geval duidelijk zijn wat voor seksueel contact je zoekt, want daar kan ook nog verschil in zitten. Wat ook van belang is om te vermelden is of je wel of geen relatie hebt. Sommige mensen die op zoek zijn naar erotisch contact geven de voorkeur aan iemand met een relatie, anderen juist weer helemaal niet. Wat je niet wil is dat jouw date afhaakt wanneer die uiteindelijk hoort dat jouw relatiestatus anders is als dat hij dacht.

Dit kan nog goed van pas komen

Wat verder nog goed van pas kan komen bij het opstellen van jouw profieltekst in jouw zoektocht naar erotisch contact zijn natuurlijk jouw seksuele voorkeuren. Je seksuele voorkeuren moeten min of meer overeenkomen met degene met wie je een date gaat hebben. Het schiet niet op als je iemand treft die van hele andere dingen houdt op dat gebied als dat jij dat doet. Als laatste is natuurlijk de profielfoto die je plaatst bij de profieltekst enorm van belang. Waar uiterlijk niet het belangrijkste hoeft te zijn in serieus contact, is dat in dit geval wel heel erg belangrijk. Uiterlijk is immers het enige waar je op af gaat wanneer je op zoek bent naar erotisch contact.

De gelijkenissen tussen beide types profieltekst

Naast verschillen zijn er natuurlijk ook gelijkenissen tussen beide types profieltekst. Het is namelijk in beide gevallen belangrijk om de tekst kort en bondig te houden. Het is in beide gevallen belangrijk om jouw tekst te checken op schrijffouten. Ook wanneer je op zoek bent naar erotisch contact is het belangrijk een profieltekst te hebben zonder schrijffouten. Ook bij een profieltekst voor erotisch contact is het belangrijk om standaardzinnen te vermijden en om niet gebruik te maken van dooddoeners en clichés.

Natuurlijk is het wel zo dat het echte contact pas in de volgende stap komt. Alleen komt er geen volgende stap als jouw profieltekst niet uitnodigt om überhaupt reacties te ontvangen. Je kunt dan nog steeds wel zelf op zoek gaan, maar het is natuurlijk ook heel leuk als jij reacties krijgt waar je op kunt reageren.